Aizsardzības ministrijas nodarbība skolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?” Jaunogres vidusskolā

Lekciju ciklu skolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?” Aizsardzības ministrija rīko sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

2023.gada 8.decembrī Jaunogres vidusskolā viesojās Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pulkvedis Vilis Bauska un Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljona virsseržants Uldis Veliks.

Šajā mācību gadā lekcijai „Kā mēs sargājam Latviju?” pieteicies rekordliels izglītības iestāžu skaits – 208 skolas no visas Latvijas, un šogad tā pirmo reizi tika piedāvāta pamatskolas 7.-9. klašu skolēniem, Jaunogres vidusskolā nodarbībā piedalījās 12., 9.a, 9.b, 9.c kl. skolēni.

Lekcijā jaunieši uzzināja vairāk par visaptverošo valsts aizsardzību, Latvijas aizsardzības spējām, drošības izaicinājumiem, dezinformācijas riskiem, kiberdrošību, rīcību krīzes situācijās, kā arī sabiedroto klātbūtni Latvijā. Tāpat skolēni varēja iegūt informāciju par iespējām iesaistīties valsts aizsardzības dienestā, Jaunsardzē, Zemessardzē, kā arī profesionālajā dienestā.

Lekcijas saturs veicināja skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un tās aktualitātēm, Latvijas dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem, veidojot dialogu ar skolēniem par viņus interesējošiem jautājumiem. Lekciju cikls skolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?” ir daļa no visaptverošas valsts aizsardzības ietvaros rīkotajiem ikgadējiem pasākumiem, kuru mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanas instrumentus krīzes gadījumiem.

Paldies Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem par par vērtīgo nodarbību un dāvanu – galda spēli “Latvijas Neatkarības karš 1918 – 1920”!

Informāciju sagatavoja direktora vietniece Vija Ziemele


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv