3.a klases ekskursija uz A.Pumpura muzeju un biškopības saimniecību „Lūšu drava”

Pirmssvētku dienās, 9.novembrī 3.a klase devās autobusa ekskursijā pa Ogres novadu.

Pirmā pietura bija Lielvārdē, A.Pumpura muzejā. Tur mūs sagaidīja galvenā muzeja speciāliste Irēna Arāja.

Skolēniem bija iespēja radošā veidā, spēlējot teātri, iepazīties ar Andreja Pumpura personību un eposa “Lāčplēsis” tēliem.   

Pēc teātra iestudējuma 3.a klases skolēni kopā ar skolotāju un vecākiem devās pastaigā pa Lielvārdes parku, kur turpinājās tikšanās ar eposa „Lāčplēsis” varoņiem. Pastaigas laikā mēs pieskārāmies milzīgai akmens Lāčplēša gultai, lai izteiktu vēlēšanās, un sasveicinājāmies ar Laimdotas, Lāčplēša, Kokneša un Spīdolas koka figūrām.

Tad mēs turpinājām mūsu ekskursiju ar autobusu. Otrā pietura bija biškopības saimniecībā „Lūšu Drava”. Saimniece Līga Lūse mums pastāstīja par bitēm un bišu produktiem. Skolēniem un vecākiem nodarbības laikā bija iespēja gan pagaršot dažāda veida medu, gan sajaukt to ar augļu piedevām. Katrs meistarklases dalībnieks saņēma burciņu ar visgaršīgāko medu.    

Lūšu Dravas saimnieki mums piedāvāja arī kustīgās aktivitātes. Mēs iemācījāmies spēlēt modernu sporta veidu – Disku golfu. Skolēni uzzināja spēles noteikumus, sadalījās nelielās grupās un meta diskus speciālos grozos. Šī aktivitāte bija ļoti aizraujoša, jo katrs dalībnieks iemācījās mest diskus grozā.  

Mūsu ekskursijas noslēgumā vecāki palīdzēja organizēt pikniku, pacienāja bērnus ar desiņām un maršmeloviem.

Un tad, noguruši, bet laimīgi un pārpildīti ar iespaidiem, mēs devāmies uz Ogri, lai nekavējoties pastāstītu vecākiem par šo burvīgo dienu.

Liels paldies skolotājai Irinai Baravikovai un klases vecākiem par palīdzību šajā ekskursijā.

3.a klases audzinātāja:

Larisa Tazova. 


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv