Valsts svētku pasākumi Jaunogres vidusskolā.

Mums ticis viszilākais ezers
Un rudākais rudzu lauks,
Visbaltākā bērzu birze,
Vismelnākais rupjmaizes klaips,
Un tieši Latvijai ticis
Vissvētākais debesu jums,
Jo savu skaistāko zemi
Dievs ir atdevis mums.
(L. Vāczemnieks)

Tāpat kā mūsu valstī, arī mūsu skolā pirmās novembra nedēļas norisinājās īpašā gaisotnē – jūtams Latvijas dzimšanas dienas tuvums. Šīs  nedēļas  raksturo daudzveidīgas skolēnu aktivitātes, izzinot Latvijas dabu, vēsturi, kultūru. Mūsu skolā tika norīkoti gan izzinošie, gan izklaidējošie, gan sportiskie pasākumi,kas veltīti Latvijai un tās tradīcijām.

10. novembrī, Lāčplēša dienas ietvaros bija novadīts konkurss “Visstiprākais puisis”, kur zēni vārēja pārbaudīt savu fizisko sagatavotību, izturību un spēku. 11. novembrī mūsu vidusskolēni piedalījās Lāpu gājienā, kuru organizēja Ogres pašvaldība.

14.novembrī sākumskolas skolēniem tika organizēta viktorīna “Es mīlu tevi, Latvija!”, kur bērni varēja pārbaudīt savas zināšanas  par Latvijas vēsturi, kultūru un uzzināt daudz ko jaunu. Šo viktorīnu sagatavoja un organizēja latviešu valodas skolotāja Iveta Feoktistova.

14.un 15.novembrī 7.a un 7.b klases skolēni piedalījās skolas viktorīnā ‘Mana Latvija’. Interaktīvajā spēlē skolēniem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas par latviešu valodu, kā arī intuīciju – minot dabas objektu lielumu. Daudzi fakti radīja apbrīnu par mūsu skaisto zemi. Fotokolāžā noslēptās pilsētu ainavas bija īsts pārbaudījums īsteniem ceļotājiem. Skolēni viktorīnas pasaulē pa Latviju devās kopā ar literatūras skolotāju Gitu Maņkovu.

Savukārt 8.b klasei klases audzinātāja Svetlana Lazareva  novadīja aizraujošu viktorīnu kahoot vietnē par Latvijas dižajām personībām un vēsturiskajiem faktiem. Skolēni pildīja uzdevumus par pilsētām un atklāja daudz interesantu faktu.

6.a klase kopā ar latviešu valodas skolotāju Ivetu Strodi devās aizraujošā viktorīnā ” Izzini Latviju jeb zini vai mini!”. Jauniem faktiem piepildīta un interesanta stunda raisa skolēnos turpināt izziņas procesu un neapšaubāmi lepoties par valsti, kurā dzīvo.

15. novembrī notika pasākumi veltīti Latvijas neatkarības dienai. 5.-12 klases skolēniem bija iespēja noklausīties koncertlekcijas “Mēs esam Latvija”, tās  vēstījums bija, ka Latvija ir iespēju zeme, vieta, no kuras nāk augsta līmeņa profesionāļi un izcilības. Sākot ar kultūru un sportu līdz pat zinātnei un jaunuzņēmumiem. Pasākums bija izveidots, lai jauniešus informētu un ieinteresētu jautājumos par Latvijas vēsturi un kultūru. Lekcijā jaunieši bija iesaistīti ar viktorīnas spēli par dažādiem jautājumiem par Latviju. Visi kopā dziedāja latviešu komponistu un izpildītāju dziesmas. Koncertlekcijas programmā izskanēja mūzika, ko radījis Emīls Dārziņš, Uldis Stabulnieks, Pēteris Vasks, Imants Kalniņš, Raimonds Pauls, Renārs Kaupers un citi. Koncertlekcija notika pateicoties iniciatīvai “Latvijas skolas soma”!

16.novembrī bija organizēts pasākums sākumskolas skolēniem, tas bija arī veltīts Latvijas dzimšanas dienai. Skolēni ceļoja pa pasaku “Sprīdītis”. Savā virtuālajā ceļojumā bērni izpildīja daudz interesantus uzdevumus, tos viņiem sagatavoja Vēja māte, Meža māte un Princese Zeltīte. Paldies skolotājām Irinai Kolomeicevai, Lidijai Strelkovai un Ingūnai Rozenbergai, kuras palīdzēja pasakas varoņiem atdzīvoties un apciemot mūsu skolēnus, iepazīstoties  labāk ar šo A. Brigaderes pasaku “Sprīdītis”!  Kora dalībnieki uzstājās ar saviem priekšnesumiem, ar tiem viņi sveica visus Latvijas dzimšanas dienā.

Paldies visiem skolēniem un skolotājām par svētku pasākumu organizēšanu!

Lai lepnums par savu valsti silda jūsu sirdis katru dienu!


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv