2.b klases rudens ekskursija

Mūsu dzimtene Latvija. Meži, ezeri, upes, pļavas un debesis, viss pieder mums. Tā ir valsts kuru gribas izpētīt visu.
Te ir mūsu mājas
Te ir mūsu kājas
Mūsu mīļā zemīte
Mūsu mīļā Latvija
Tā mūsu 2.b klase iegrima piedzīvojumu pasaulē. Mēs nolēmām apmeklēt Kurzemes reģionu Tukumu un nekļūdījāmies. Ekskursija un pastaiga muzejā ir viens no aizraujošākajiem piedzīvojumiem, kuru mums var piedāvāt dzīve. Muzeja apmeklējums  var izrādīties īsts atklājums katram cilvēkam neatkarīgi no vecuma.
Mūsu pirmā pietura bija “Apgrieztā māja”. No pirmā acu skata šī māja izskatās tā it kā spēcīgs “Tornado” to būtu apgāzis. Mājā ir divi stāvi, kur viss ir apgriezts kājām gaisā. Šajā mājā rodas iespaids ka cilvēki prot staigāt pa griestiem. Vēl mājā ir bērnu guļamistaba, virtuve, viesistaba un vannasistaba. Ieeja atrodas mājas bēniņos kuros atrodas dažādas lietas. Apgrieztā māja ir sagāzta septiņos grādos pret diagonāli, tāpēc pastaiga mājā bija liels pārbaudījums mūsu vestibulārajam aparātam. Mēs izbaudījām neaizmirstamas sajūtas. Izņemot māju teritorijā vēl ir golfs, spoguļu istaba un rotējošā istaba.
Izpētot māju un pārējo teritoriju mēs devāmies tālāk uz “Salmu muzeju, darbnīcu”, šī muzeja apmeklējums bija projekta “Latvijas Skolas somas” ietvaros . Mūs sagaidīja laipns vīrs un kā izrādījās viņš pats arī ir visu salmu skulptūru radītājs. Muzejā var apskatīt vairāk kā piecsimt dažādu eksponātu. Tajā skaitā virkni tematisku kolekciju dažādi rūķi, pūķi, putni, raganas un visādi dzīvnieki…  trīs metrus augstu Kaķi zābakos. Šis muzejs pārstiedz mūs. Vienreizēji glīti un smalki darbi darināti ar dvēseli. Mums nodemonstrēja meistarklasi, kur bērni varēja paši izmēģināt savas radošās spējas, iegūt iemaņas un paši izveidoja savas salmu figūriņas.
Ar jauniem iespaidiem mēs devāmies mājup.


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv