Mihails Sokurenko ir ievēlēts Jauniešu Saeimā!

Šogad Jauniešu Saeimas vēlēšanās no Jaunogres vidusskolas piedalījās 9.a klases skolēns Mihails Sokurenko, kas ir Projekta “Uzmanību! Distance (ar valsti) samazinās!” (#EEAgrants @Aktīvoiedzīvotājufonds)īstenotājs ir Rīgas Vācu kultūras biedrība; finansētājs: Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”, ar ideju par dažādu izglītības iestāžu izglītības programmu popularizēšanu un prezentēšanu.

Vēlēšanu rezultāti pieejami šeit: https://jauniesusaeima.lv/velesanu-rezultati/

Jauniešu Saeima ir projekts, kura ietvaros 100 jauniešiem tiek dota iespēja 2023. gada 21. aprīlī kļūt par 10. Jauniešu Saeimas deputātiem. Jaunietis kandidē ar savu ideju un caur savu pieredzi iegūst izpratni par parlamenta darbu un likumdošanas procesu.

Projekta “Jauniešu Saeima” rīkotājs ir Latvijas Republikas Saeima.

Tiesības kandidēt ir ikvienam Latvijā un ārpus Latvijas dzīvojošam jaunietim, kas līdz 2023. gada 21. aprīlim (ieskaitot) sasniedzis vismaz 15 gadu vecumu, bet nav vecāks par 20 gadiem (ieskaitot).

Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām saņemts lielākais balsu skaits, vienu dienu sanāks Saeimas namā, lai caur pašu pieredzi izprastu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par sabiedrībā aktuālām tēmām.

Jauniešu Saeimas deputāti sanāks uz pirmo sēdi Saeimas Sēžu zālē, lai apstiprinātu mandātus un komisiju sastāvu, kā arī dotu svinīgo solījumu. Sēdi vadīs Saeimas priekšsēdētājs, bet vietas Saeimas Prezidijā ieņems četri jaunieši, kuru idejas ieguvušas vislielāko balsu skaitu.

Jaunieši izstrādā arī četras deklarācijas, par kurām diskutē nozaru komisijās. Pēc darba komisijās notiks otrā Jauniešu Saeimas sēde, kurā jaunieši debatēs par komisiju sagatavotajiem priekšlikumiem deklarāciju pilnveidošanai.

Šogad projekta vadmotīvs ir “Latvija izvēlas demokrātiju” un jaunieši rosināti iesniegt savas idejas par kādu no četrām tēmām – demokrātiju, brīvību, neatkarību vai izglītību.

Tāpat jaunieši varēja iesniegt savu priekšlikumu vienam no četriem deklarāciju projektiem, par kuriem viņi diskutēs pasākuma dienā no Saeimas tribīnes.

10. Jauniešu Saeima sanāks 21. aprīlī.

Vēlam veiksmi Mihailam, sperot pirmos soļus Latvijas parlamentā!

Jaunogres vidusskolas direktora vietniece Vija Ziemele


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv