Profesiju pielaikošana izstādē “Skola 2023”!

3. martā 9.a, 9.b, 11.a un 12.a kl. skolēni piedalījās izglītības izstādē “Skola 2023” Ķīpsalā.

Dažādas izglītības iestādes jauniešiem piedāvāja izmēģināt roku vienā vai otrā arodā.

Iejūties policista un ārsta lomā!

Valsts policijas koledžas stendā varēja iejusties policista ādā, uzspēlēt XVR simulatoru un izmēģināt šaušanas ierīci SKATT, kā arī satikt kinologu un dienesta suni, bet ārpusē pie halles – hipologus un dienesta zirgus. Liepājas Jūrniecības koledža skolēniem piedāvāja uzvilkt hidrotērpu, bet Smiltenes tehnikums iepazīties ar vetārsta darba instrumentiem. Rīgas Stradiņa universitāte piedāvāja veikt injekcijas mulāžai, urbt zobus un sniegt pirmo palīdzību. Turpat varēja arī piedalīties studentu medija “Skaļāk!” vadītajā pop-up studijā, gūt ieskatu podkāstu veidošanas aizkulisēs un iepazīt tehnoloģijas, kuras topošie mediju speciālisti izmanto mācību procesā. Savukārt “Hotel School” piedāvāja piedalīties kulinārijas meistarklasēs.

Izbaudi virtuālo realitāti un vēro robotus!

Rīgas Tehniskā universitāte izstādē aicināja apmeklēt virtuālās realitātes zonu, kā arī doties ekskursijās uz tepat kaimiņos esošajām RTU fakultātēm un laboratorijām Ķīpsalas studentu pilsētiņā. Aplūkot un izmēģināt sumo robotus, 3D printeri, LED lampu instalācijas un citus jaudīgus programmas “Elektronikas inženierija” studentu veidojumus varēja Ventspils Augstskolas stendā, bet ISM Universitāte Viļņā izstādē piedāvāja saņemt braucienu uz savu jauno universitātes kampusu Viļņā jau šopavasar pilnībā bez maksas.

Izmēģini veiksmi!
Izstāde “Skola 2023” bija īsts piedzīvojums, kur dalībnieki piedāvāja arī dažādus konkursus un loterijas. Ikviens varēja uzspēlēt augstskolas “Turība” 30. gadu jubilejai veltīto lielformāta spēli “Cirks”. Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte aicināja pārbaudīt piemērotību kādai no universitātes piedāvātajām pamatstudiju programmām un izmēģināt veiksmi laimes ratā. Arī autoskola “Einšteins” aicināja iegriezt laimes ratu. Savukārt jauniešu programmēšanas skola “Datorium” digitālā kvestā aicināja pārbaudīt savu vērību un zināšanas par izstādes “Skola 2023” dalībniekiem.

Un tas vēl nav viss!

Daudz izzinoša un aizraujoša piedāvāja arī pārējie izstādes “Skola 2023” dalībnieki. Ogres tehnikums aicināja izmēģināt mežizstrādes simulatoru, Novikontas Jūras koledža – kuģa vadīšanas simulatoru, bet Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas stendā kopā ar draugiem bija iespēja tikt pie kopīga foto par atmiņu no “Skola 2023”.

Pedagogs, karjeras konsultants

Kira Miļča


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv