Neformālā iedvesmas konference Rosinātava’23

3. februārī Biznesa augstskolas Turība pasākumu producēšanas studenti pulcēja 500 vidusskolēnus neformālā konferencē “Rosinātava’23” Ogrē, Ogres novada Kultūras centrā, lai sabiedrībā pazīstamas un iedvesmojošas personības dalītos savā dzīves un karjeras pieredzē, motivējot un aktualizējot sabiedrībai nozīmīgas tēmas. Konference  Rosinātava  šogad tika organizēta jau piekto reizi, bet Ogrē notika pirmo reizi. Jaunogres vidusskolu  konferencē pārstāvēja 11.a klase.

‘’Par draugiem un asarām, par smiekliem un vasarām’’ – šī gada pasākuma tēmas ietvaros 10 Rosinātāji runāja par līdzcilvēku atbalsta nozīmi, biznesa uzsākšanu, viedokļu brīvību, dalījas savā pieredzē par to, kā neveiksmes pārsvērst ieguvumā un rosināja riskēt, uzdrīkstēties un teikt izaicinājumiem ”JĀ”! Konferencē rosināja tādas personības kā sociālo tīklu mārketinga satura producente un veidotāja Ulla Zirne, ‘’Ai Production’’ vadītāja un producente Aiga Baikova, Pieci.lv ‘’Rīta radio’’ vadītāja Lota Ulmane, ‘’Citi Zēni’’ solists Jānis Pētersons, ‘’Eiropas Savienības mājas’’ izglītības eksperte Liene Valdmane, viena no dizaina uzņēmuma ‘’Piparmētra’’ dibinātājām Rebeka Liepiņa, labdarības maratona ‘’Dod pieci’’ idejas autors Toms Grēviņš, Biznesa augstskolas ‘’Turība’’ Studējošo pašpārvaldes Goda biedrs Nikola Kovaļevska, reperis ZEĻĢIS un balvas ‘’Gada komiķis 2022’’ ieguvējs Kalvis Troska.

Skolēniem tika piedāvāti ne tikai iedvesmojoši Rosinātāju stāsti, bet arī jautras aktivitātes, dažādi konkursi un pavisam neformāls pasākuma noslēgums – diskotēka ar Silent Disco un DJ Kārli Blumfeldu!

11.a klases skolēni aktīvi piedalījas visās aktivitātēs un konkursos. Ogres pašvaldības sagatavotā konkursā par Ogres novadu starp 500 konferences dalībniekiem 1. vietu ieguva mūsu skolas 11.a klases skolniece Arina Denisenko. Esam ļoti lepni par Arinas uzvaru konkursā, no sirds sveicam Arinu un novēlam turpināt pētīt sava novada ģeogrāfiju, vēsturi, kultūru un mākslu.

Pedagogs karjeras konsultants

Kira Miļča


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv