Teātra dienas sākumskolas klasēs

Sākot no 2020.gada, mācību priekšmets “Teātra māksla” tiek apgūts visās Latvijas skolās. Tas ir viens no pilnveidotā mācību satura jaunumiem. Sākumskolas klasēs šo priekšmetu skolēni apguva integrēti – citu mācību priekšmetu ietvaros. Teātra māksla palīdz sākumskolas skolēniem gūt nozīmīgu teātra pieredzi un iepazīt šīs mākslas brīnumaino pasauli; noskaidrot, kā darboties uz skatuves; uzdrošināties uzstāties citu priekšā; iemācīties runāt skaļi un saprotami; radīt pārliecinošu priekšnesumu; iejusties dažādu personāžu lomās.

Teātra dienas Jaunogres vidusskolā tradicionāli notiek jau ilgus gadus. Lai arī pandēmija uz laiku diemžēl pārtrauca šo tradīciju, šogad sākumskolas skolotājas un skolēni ar prieku un iedvesmu gatavojās Ziemassvētkiem. Pat 1.klašu skolēni skolotāju vadībā iestudēja savus pirmos uzvedumus.

Kad ir padarīts labs darbs, vienmēr ir vēlme padalīties šajā priekā ar pārējiem. Savus priekšnesumus skolēni rādīja gan vecākiem, gan citu klašu bērniem. Ciemos pie 1.a klases skolēniem bija atnākuši arī VPII “Saulīte” audzēkņi, kuri ar skaļiem aplausiem un līdz paņemtajiem saldumiem pateicās un augsti novērtēja jauno aktieru uzvedumu.

Paldies pedagogiem un mazajiem māksliniekiem par svētku noskaņojuma radīšanu, ieskandinot Ziemassvētkus!


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv