Mācību stunda mākslas muzejā.

2022.gada 25.novembrī 12.klases skolēnu grupa apmeklējusi Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, iniciatīvas “Latvijas skolas somas” ietvaros.

Gids virza pastaigu cauri ekspozīcijām par Latvijas mākslu 19.—20. gadsimtā.  Mācību stunda muzejā bija iekļauta  ekspozīcijas „Vērtību zīmes” izzināšana. Iespaidi ir dažādi.

Pēc skolēnu atsaucem, pārsteidza jau pati ieeja muzejā – vērienīgais vides objekts “MŪSU SAULE” zeltītā diska formā  pie muzeja fasādes, kuru veido 369 bērnu un jauniešu zīmējumi

 Ļoti iepatikās monētu stendi, kuros monētas it kā kustās gaisā. Monētas ir dažādas , skaistas, tie ir kodolīgi stāsti par mūsu vēsturi, kultūru un vērtībām. „Miglā asaro logs”, „Baltā grāmata”, „Medus monēta”, „Modernisms Latvijā”, „Veiksmes monēta” (ceriņu zieds ar piecām ziedlapiņām) u.c.

Izstādes interaktīvajā telpā izmantojām iespēju ņemt rokās zīmuli, taktili sajust monētu reljefu, paņemt līdzi piemiņai savu zīmējumu.

Pārsteidza muzeja arhitektūra, glēznu un citu ekspontu liels skaits, pie dažiem gribētos atgriezties.

12.klases jauniešu novēlējumi topošajiem muzeja apmeklētājiem:

Neskatieties uz mākslu pavirši! Meklējiet tajā savas nozīmes, savu unikalitāti. Mēģiniet patiesi izprast katra darba nozīmi un saskatīt tā skaistumu!


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv