Mārtiņdienas gadatirgus sākumskolā

10. novembris – Mārtiņdiena, diena, kas tiek uzskatīta par rudens beigām un ziemas sākumu. Mārtiņdiena ir svētki, kuros latvieši lika galdā visu to labāko, ko pa gadu bija sūrā darbā sagādājuši. Lai godinātu Mārtiņdienu, Jaunogres vidusskolas sākumskolas telpās tika organizēts gadatirgus, kur skolēniem bija iespēja visiem parādīt, ko paši prot darināt un garšīgi pagatavot.

No rīta skolēni gāja uz skolu, rūpīgi turot rokās groziņus un maisiņus ar cienastu un suvenīriem, kurus bija taisījuši mājās kopā ar vecākiem. Visi nevarēja sagaidīt  gadatirgus sākšanos un raizējās, vai viss izdosies. 3.-4.klašu skolēni palīdzēja organizēt “tirdzniecības vietas”, sarūpējot galdus un solus. Gadatirgus nu varēja sākties! Kā tik te nebija: aproces, krelles, grāmatzīmes… Viss bija izveidots glīti un rūpīgi. Cik daudz gardumu un saldumu atnesa bērni! Plašajā produktu klāstā bija dažādi cepumiņi, ar izdomu izrotātas kūciņas, vafeles, konfektes, rauši, pīrādziņi un pat pankūkas.

 Pārdevēju un pircēju bija daudz. Skolēniem bija iespēja pabūt abās lomās. Tirdziņā valdīja dzīvespriecīga rosība. Gan bērni, gan skolas darbinieki ar prieku piedalījās šajā pasākumā. Gandrīz visa prece tika izpirkta.  Mārtiņdiena, tās gadatirgus izskanēja jaukā svētku gaisotnē, labā noskaņojumā un priekā par brīnišķīgajiem pirkumiem!


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv