Lāčplēša diena sākumskolā.

Lāčplēša diena – Latvijas brīvības cīņu visplašāk svinētā diena. Ar šo datumu aizsākas Patriotu nedēļas pasākumi, kad īpaši atceramies un godinām visus, kuri izcīnījuši neatkarīgu Latvijas valsti.

11.novembrī par godu Lāčplēša dienai Jaunogres vidusskolā notika dažādu pasākumu klāsts. Sākumskolas skolēniem diena sākās ar klases stundām, veltītām 11.novembra svētkiem. 3.-4.klašu skolēniem tās novadīja 12.klases audzēkņi, kuri izstāstīja par Lāčplēša dienas vēsturi un nozīmi.

1.-3.klašu skolēniem sākumskolas priekšmetu skolotājas sagatavoja un novadīja interaktīvu spēli. Pasākums tika veltīts gan Lāčplēša dienas svētku vēsturei, gan eposam “Lāčplēsis”. Piedaloties šajā pasākumā un pildot dažādus uzdevumus, bērni nostiprināja un pilnveidoja savas kompetences latviešu valodā, sociālajās zinībās, mūzikā, sportā. Uzdevumu bija daudz, par veiksmīgu katra uzdevuma veikšanu komandas saņēma burtu. No burtiem interaktīvās spēles beigās katra komanda izveidoja vārdu  Lāčplēsis.

Pēc skolēnu atziņām, pasākums bija aizraujošs. Bērni ar prieku piedalījās un pārvarēja  visas grūtības, uzzinot daudz jauna un nostiprinot jau esošās zināšanas. Paldies sākumskolas skolotājām par pasākuma organizēšanu un vadīšanu! Mācību diena beidzās ar svētku noskaņojumu un pozitīvām emocijām!


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv