Podkāstu ierakstu studija Jaunogres vidusskolas skolēniem

2022. gada novembrī Jaunogres vidusskolā izdevās izveidot nelielu studiju ar atbilstošu tehnisko aprīkojumu: mikrofoni, austiņas, viss, kas nepieciešams, lai ierakstītu podkāstu vai kādu interviju. Bet kā sākās studijas veidošana?

2021. gadā mūsu skolā notika skolas parlamenta prezidenta vēlēšanas, kurās uzvarēja Angelīna  Bindere. Jau savas darbības sākumā Angelīna ar savu komandu aktivizēja skolēnu parlamenta profilu sociālajos tīklos un piedāvāja parlamentam veidot savu podkāstu, kur būs skolēniem iespēja apspriest  aktuālas tēmas. Parlaments Angelīnas priekšlikumu atbalstīja un kopā ķērās pie skolas podkāsta popularizēšanas. Skolēni izdomāja podkāsta nosaukumu – “Starp mums skolēniem”, izstrādāja podkāsta vāku, izvēlējās tēmas, izteica priekšlikumus, kurus  viesus uzaicināt uz sarunu. Pagājušajā mācību gadā skolēnu parlaments  ierakstīja 7 podkāsta sērijas, tajā skaitā jaungada sērija tika izveidota video formātā. Visas sērijas guva pozitīvas atsauksmes no klausītājiem. Tas bija liels prieks. Podkāsta viesi bija dažādi – mūsu skolas skolēni, mūsu skolas absolventi, citu skolu skolēni, apspriestās tēmas arī bija daudzveidīgas: “Kāpēc tev ir vērts rakstīt zinātniski pētnieciskos darbus skolā?”, “Kā hobijs var kļūt par tavu ienākumu avotu?”, “Kā izdevās apgūt divu klašu mācību vielu vienā mācību gadā ?“; uzaicinātie skolēni dalījās savā pieredzē par studēšanu citās valstīs. Bet mūsu prasīgo komandu katru reizi neapmierināja ierakstītās sarunas skaņa.  Tad Angelīna atrada iespēju uzlabot tehniskā nodrošinājuma līmeni –  piedalīties projektā “JAUNIEŠU [IE]SPĒJA – 2022”, kurā mēs varētu saņemt 500 eiro finansējumu studijas aprīkojumam. Pozitīvi un aizrautīgi mēs sākām strādāt pie projekta dokumentācijas sagatavošanas. Projekta komandas dalībnieki ir Jana Cvetkova, Aleksandra Bobrova un Valērija Fjodorova. Mūsu projektu apstiprināja, un mēs sākām  strādāt pie tā realizēšanas. Mēs pasūtījām un iegādājāmies nepieciešamo aprīkojumu podkāstu ierakstu studijas izveidošanai. Izvietojām iegādātās lietas Jaunogres vidusskolas 405. kabinetā, uzstādījām tehnisko aprīkojumu un lejupielādējām nepieciešamās datorprogrammas. Izstrādājām podkāstu studijas izmantošanas noteikumus un tīmekļa vietni aprīkojuma rezervācijai. Ir novadīta lekcija par podkāstu veidošanu Jaunogres vidusskolas 7.-9. klašu skolēniem.

Izmantojot jauno aprīkojumu, ir ierakstīta podkāsta jaunā sērija, veltīta skolas jubilejai, tajā piedalījās mūsu skolotājas L.Karasjova un L.Strelkova, kuras strādā mūsu skolā no 1974. gada.

Projekta dalībniece un podkāsta vadītāja Jana Cvetkova atzīst: “Man kā cilvēkam, kurš vada šīs sarunas, bija liels prieks ierakstīt šo podkāstu, redzot cilvēkus, kuri visu savu mūžu veltījuši darbam mūsu skolā, gājuši kopā ar saviem skolēniem cauri dažādiem vēstures līkločiem. Kā arī iekārtas skaņa man patiešām lika justies labi. Mēs kopā ar meitenēm priecājamies, ka riskējām un veiksme mums uzsmaidīja! Un jums, dārgie lasītāji un klausītāji, novēlam nepadoties un izmantot visas iespējas, kuras sniedz dzīve!”

Mēs ļoti ceram, ka mūsu izveidotā studija sniegs mūsu skolēniem dažādas izaugsmes iespējas.


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv