Mākslas terapijas nodarbība skolotājiem

Mākslas terapija ir cilvēka dvēseles, emociju, domu, pārdzīvojumu un jūtu atspoguļošana mākslas formā, kas palīdz  harmonizēt fizisko, psihisko un emocionālo stāvokli. Citiem vārdiem sakot – māksla ar terapeitiskiem līdzekļiem palīdz atveseļoties no emocionāliem pārdzīvojumiem un krīzēm, veicina personības pašizpratni.

Rudens brīvlaikā skolas psiholoģe Anna Čerņavska piedāvāja pedagogiem izmēģināt vienu no mākslas terapijas metodēm – Dzīvais akrils.

Radošās darbnīcas „Art-terapijas metode dzīvais akrils” ietvaros dalībnieki tika iepazīstināti ar metodes mērķi un pielietošanas iespējām, kā arī paši veidoja savus mākslas darbiņus. Process bija aizraujošs un meditatīvs, ļaujot skolotājiem izjust krāsu noslēpumainību, izpaust savu radošumu.

Pēc Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) aizvadītajā gadā veiktā pētījuma teju katrs trešais no aptaujātajiem pedagogiem norādījis, ka, viņaprāt, cieš no profesionālās izdegšanas sindroma. Mākslas terapijas nodarbības ir viens no psiholoģiskā atbalsta veidiem, kas palīdz pārvarēt stresu un izsīkumu.

Paldies Annai Čerņavskai par iespēju izbaudīt mākslas terapijas iedarbību!


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv