Drošības dienas sākumskolas skolēniem

Drošības jautājumu apguve sākumskolas izglītības posmā ir viena no svarīgākajām dzīvesprasmēm, kas noder ikdienas situācijās. Ceļu satiksmes noteikumu zināšana un ievērošana noteikti padara drošāku skolēnu atrašanos gan ārpus mājām, gan ārpus skolas telpām.

Organizēto Drošības dienu pasākumu Jaunogres vidusskolas 1.-4.klašu skolēniem mērķis ir sekmēt skolēnu zināšanas par ceļu satiksmes drošības noteikumiem, veicinot atbildīgu rīcību savas un citu veselības un dzīvības saglabāšanai. Drošības dienas ietvaros notika bērnu tikšanās ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvjiem:  Kārtības policijas pārvaldes Patrulpolicijas pārvaldes Ogres nodaļas vecāko inspektoru Aleksandru Fjodorovu un Valsts policijas koledžas kadeti Katrīnu Caunīti.

Vecākā inspektora Aleksandra Fjodorova izglītojošā lekcija ļāva skolēniem pārbaudīt savas zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem. Skolēni  aktīvi atbildēja uz jautājumiem, meklēja risinājumus piedāvātajām situācijām, visaktīvākie skolēni  saņēma  balvas. Katrai klasei bija sagatavota arī neliela pārsteiguma dāvana.

Nodarbības turpinājumā skolēni tika iepazīstināti ar policijas darbinieku transportlīdzekli un ekipējumu. Valsts policijas koledžas kadete Katrīna Caunīte piedāvāja bērniem iespēju iejusties policijas mašīnas vadītāja lomā, pielaikot bruņu vesti, apskatīt un iepazīt arī citu ekipējumu.

Paldies par sadarbību mūsu viesiem – Valsts Kārtības policijas pārstāvjiem Aleksandram Fjodorovam un kadetei Katrīnai Caunītei! Šī pasākuma ietvaros 1.-4.klašu skolēniem tika vēlreiz atgādināts, cik svarīgi zināt un ievērot ceļu satiksmes noteikumus, kas nodrošina visu satiksmes dalībnieku drošību!


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv