Karjeras nedēļa 2022

No 17. līdz 21. oktobrim visā Latvijā notiks Karjeras nedēļa, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar reģionālajiem partneriem. Šogad Karjeras nedēļa atzīmē savu desmitgadi un ar saukli “Uzņēmējspējas – tavas superspējas!” aicinās ikvienu izzināt un attīstīt savas uzņēmējspējas.

PASĀKUMI tiešsaistē
DISKUSIJA JAUNIEŠIEM

20. oktobris plkst. 13.00 tiešsaistē https://fb.me/e/1WTbr3QrS

“Kādas superspējas veidos manu nākotni?”

Temats:
Saruna par nākotnes profesijās aktuālākajām spējām, prasmēm un kompetencēm. Salīdzinājums ar pašreiz pieprasītajiem speciālistiem un darba vidē augstāk novērtētajām darbinieku spējām un prasmēm.

Integrēta iedvesmojošu video skatīšanās, pēc tam pārrunājot video varoņu pieminētās “superspējas” jeb savas spēcīgākās prasmes, un vai tās būs aktuālas arī turpmāk.

Diskusija par skolās un ārpus tām piedāvāto aktivitāšu daudzveidību, kā tās palīdz jauniešiem attīstīt nākotnē noderīgas prasmes.

Moderators:
Dāvis Plotnieks, iedvesmojoša personība, uzņēmējs, Karjeras nedēļas 2021 hakatona vadītājs.

DISKUSIJA VECĀKIEM, ĢIMENES LOCEKĻIEM


20. oktobris plkst. 19.00 tiešsaistē https://fb.me/e/2DoMMXUgD

Kā palīdzēt bērnam atklāt savas superspējas?”

Temats:
Sarunas par bērnu un jauniešu stipro pušu atpazīšanu – ko var darīt vecāki, kā aizņemtajā ikdienā saprast, kādas ir bērna intereses un spēcīgās puses, un kā tās var tikt attīstītas?

Diskusija par dažādu ārpus skolas nodarbību un aktivitāšu veidiem, kas ir viens no virzieniem spēju attīstīšanā.

Kā uztvert kļūdīšanos un kā kopīgi konstruktīvi izvērtēt situāciju, lai kļūdas taptu par izaugsmes pamatu? Par pedagogu un vecāku sadarbību bērna īpašo spēju un prasmju atklāšanā un attīstīšanā.

Moderators:
Ansis Bogustovs, ētera personība, četru bērnu tēvs.

Aicinām piedalīties!

Pedagogs-karjeras konsultants

Kira Miļča


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv