Projekts “Uzmanību! Distance (ar valsti) samazinās!”

Decembrī ir uzsākts inovatīvs, izaicinājumus un piedzīvojumus sološs stratēģiskais projekts mazākumtautību skolēnu pilsoniskās izaugsmes attīstīšanai 2,5 gadu garumā ar nosaukumu “Uzmanību! Distance (ar valsti) samazinās!”, ko organizē Rīgas Vācu kultūras biedrība. Esam priecīgi, ka arī Jaunogres vidusskola ir apstiprināta dalībai šajā projektā.
      Projekta dalībnieki (30 skolēni) piedalīsies ne tikai diskusiju ciklā, bet arī radošās praktiskās pilsoniskās aktivitātēs, kas ļaus gan pašiem skolēniem, gan viņu ģimenēm iesaistīties valsts veidošanā un būt līdzatbildīgiem par procesiem savā pilsētā, reģionā un valstī. Sadarbosimies! Darīsim! Strīdēsimies! Ieklausīsimies! Izmēģināsim!
Projekta koordinatore skolā – direktora vietniece Vija Ziemele
       Projekta norvēģu partneris – CBNRM Networking –  Lars Soeftestad. Pateicamies par finansējumu Islandei, Lihtenšteinai un Norvēģijai caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.
     Tā mērķis ir aktivizēt vairāku skolu (Rīgā, Ogrē, Jelgavā) mikroklimatu, iesaistot ne tikai diskusiju ciklā, bet arī radošās praktiskās pilsoniskās aktivitātēs, kas ļautu gan mazākumtautību skolēniem, gan viņu ģimenēm un draugu lokam iesaistīties valsts veidošanā un būt līdzatbildīgiem par procesiem savā pilsētā, reģionā un valstī.
      Projekta mērķis ir paplašināt institucionāli (caur izglītības sistēmu) veikto valsts pilsoniskās audzināšanas ietekmi uz vidējo un vecāko paaudzi, pierādot, ka būt aktīvam pilsonim nenozīmē tikai piecelties himnas skanēšanas laikā un piedalīties vēlēšanās. Jauniešu – vecāku- vecvecāku iesaiste nodrošinās integrētu projekta ietekmi un dialoga, aktivitātes radīšanu pasīvā sabiedrībā.
Projekta norvēģu partneris – CBNRM Networking –  Larss Softestads (Lars Soeftestad).
PROJEKTA NORISES LAIKS: 12.2021 – 03.2024
#EEAgrantsLatvia   
Projekta logo izstrādāja IK TroubleKid.    www.troublekid.lv
Projekta mājaslapa: https://aifuzmanibu.mozellosite.com/


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv