Dalība eTwinning projektā „Stāstīsim par Latviju angliski” sadarbībā ar Siguldas pilsētas vidusskolu

Jaunogres vidusskolas skolotājas I.Aleksandrenkova, I.Feoktistova un sākumskolas skolēni, sadarbojoties ar Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāju Ievu Gaili un šīs skolas skolēniem, piedalījās eTwinning projektā „Stāstīsim par Latviju angliski”. Projekta ietvaros tika izveidoti plakāti latviešu-angļu valodās, kas palīdzēs sākumskolas vecuma bērniem apgūt Latvijas augu un ēdienu nosaukumus angļu valodā. Papildus izveidoti plakāti ar tulkojumu krievu valodā un analoģiska satura prezentācijas.
Siguldas pilsētas un Jaunogres vidusskolas skolēni izveidoja Latvijas augu un nacionālo ēdienu nosaukumu izlasi. Skolēni no Siguldas kopā ar angļu valodas skolotāju tulkoja vārdus angļu valodā, bet skolēni no mūsu skolas tulkoja vārdus krieviski.  Darbojoties projektā, tika nodrošināta starppriekšmetu saikne latviešu-angļu-krievu valodās, kā arī sociālajās un dabas zinībās. Bērni nostiprināja savas zināšanas par augu un ēdienu nosaukumiem, iepazina latviskās tradīcijas.
Jaunogres vidusskolas  4.b un 4.c klašu skolēnu iesaistīšanās projektā bija izzinoša un radoša, jo viņu uzdevums bija izveidot apkopoto vārdu ilustrācijas. Projektā tika iesaistīti arī 4. klašu audzinātāji, palīdzot radošā darba organizācijā. Paldies klašu audzinātājiem Rimai Pokidovai un Alisai Āboliņai un skolēniem: Jekaterinai Jegorovai, Viktorijai Berjozai, Alīnai Mamajevai, Karīnai Ignatjevai, Kirai Platonovai, Anastasijai Bogustovai, Mariannai Mihailovai, Sofijai Pugačovai, Oļesjai Listkovai, Artjomam Grigorenko, Karīnai Burunovai, Danielai  Čapkevičai, Aelitai Lozbeņovai, Viktorijai Lutohinai, Ksenijai Maslovai, Darjai Mihaļkovai, Milanai Targovičai,  Annai Marijai Vinjukovai!
Paveiktais darbs ir izdrukāts un kalpo kā uzskates līdzeklis mācību kabinetos. Skolēniem bija interesanti gan apgūt jaunus vārdus, gan darboties radoši. Priecēja darba rezultāts!
I.Aleksandrenkova


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv