Jauniešu līdzdalība kopienu attīstībā

Izglītības attīstības centrs (IAC) 2017. gada martā uzsācis īstenot projektu “Jauniešu līdzdalība kopienu attīstībā” (Nr.2017.LV/NVOF/PSA/005/02). Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
Projekta mērķis ir sekmēt iedzīvotāju ilgtspējīgu iesaistīšanos sabiedriskajos procesos, īstenojot izglītojošas, uz sadarbību un pilsonisko līdzdalību vērstas aktivitātes par demokrātijas, cilvēktiesību un starpkultūru dialoga jautājumiem.
Līdzdalībai projektā tika aicināti pieteikties dažādu mācību priekšmetu skolotāji, klašu audzinātāji un jauniešu darba organizatori no visas Latvijas, no Ogres novada projektā piedalās Jaunogres vidusskolas direktora vietniece un latviešu valodas un literatūras skolotāja Vija Ziemele, apgūstot pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu pilsoniskajā un starpkultūru izglītībā.
Programma paaugstinās dalībnieku profesionālās kompetences par to, kā

  • ­pilnveidot jauniešu pilsonisko attieksmi un  veicināt radošu pedagoģisku darbību,
  • ­saistoši mācīt par pilsonisko līdzdalību, demokrātiju, cilvēktiesībām un starpkultūru dialogu,
  • ­organizēt pilsoniskās līdzdalības un simulāciju aktivitātes, kā jauniešus atbalstīt  aktīvi līdzdarboties  sabiedrības dzīvē,
  • ­īstenot aktivitātes vietējas kopienās un sadarboties ar vietējo sabiedrību,
  • stiprināt piederības sajūtu Latvijas valstij un veicināt Latvijas valsts vērtību izpratni,
  • ­veidot atbildības ētiku un atbildīgu rīcību par līdzcilvēkiem, vietējo kopienu un valsti.
    Programmas apguves kursos ir iegūti mācību materiāli un metodisko aktivitāšu apraksti darbam klasēs gan dažādos mācību priekšmetos, gan audzināšanas stundās un ārpusklases aktivitātēs. Kursu programma ietver mācību materiālu aprobāciju skolās un dalībnieku pieredzes apmaiņu, tāpēc tiks aicināti uz praktiskajām nodarbībām ne tikai Jaunogres vidusskolas, bet arī citu Ogres novada skolu skolotāji.


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv