“Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss”

Projekts “Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss”
(Nr.2013.EEZ/PP/2/MAC/011/059)
Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija

Jaunogres vidusskola no 24.09.2015.-26.09.2015. piedalījās Starpkultūru izglītības programmas projekta seminārā Siguldā “Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss”.
24. septembrī viesnīcā “Sigulda” tikās projekta komanda, programmas eksperti un 15 Latvijas skolu komandu dalībnieki. Jaunogres vidusskolas komandu pārstāvēja direktores vietniece Vija Ziemele, kas ir arī komandas koordinatore, mazākumtautību (krievu) valodas un literatūras un kulturoloģijas skolotāja Rimma Ivančenko, Latvijas un pasaules vēstures skolotāja Aija Paškoviča, sākumskolas skolotāja Anna Šakurova un vietējās kopienas pārstāve – izglītības metodiķe Guna Pūpēde.
Semināra pirmās dienas aktuālās tēmas bija: integrācijas šodiena Latvijā, klātienes diskusijas un imigrantu pieredze Latvijā, identitāte un daudzveidība, migrācija, kopienu loma un dimensija integrācijas procesā.
Programmas apguves semināra otrās dienas aktuālās tēmas bija Norvēģijas  pieredze imigrantu integrācijā, izaicinājumi  imigrantu integrācijai kopienās, pedagoģiskās pieejas daudzkultūru klasēs un daudzveidības vadība. Seminārā piedalījās un savā pieredzē dalījās Anita Lodrup no Norvēģijas. 
Izglītības attīstības centrs (IAC) partnerībā ar Latvijas Kopienu iniciatīvu fondu (LKIF) un Norvēģijas Valsts daudzkultūru izglītības centru (NAFO) 2015. gada 1.martā uzsāka īstenot EEZ finanšu instrumenta programmas „NVO fonda” apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju projektu programmas” projektu „Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss” (Nr. 2013.EEZ/PP/2/MAC/011/059), kur projekta mērķis ir sekmēt vienotas, demokrātiskas labklājības sabiedrības veidošanu Latvijā, balstoties uz starpkultūru dialogu, daudzveidīgu sabiedrības grupu integrāciju, izglītojošām aktivitātēm un aktīvu piedalīšanos sabiedrības dzīvē.
Par visiem šiem jautājumiem Vija Ziemele informēja arī Jaunogres vidusskolas skolēnu vecākus kopsapulcē, kas notika 2015.gada 30. septembrī.
Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija”.
Sīkāka informācija par projektu :  http://www.iac.edu.lv/aktualie-projekti/dazadiba-kopienas-resurss/

Noslēdzies skolu konkurss līdzdalībai projektā
“Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss”

Noslēdzies Izglītības attīstības centra (IAC) partnerībā ar Latvijas Kopienu iniciatīvu fondu izsludinātais skolu konkurss līdzdalībai projektā “Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss”. IAC darbinieki ir gandarīti par Latvijas izglītības iestāžu lielo ieinteresētību ar projekta starpniecību aktualizēt starpkultūru dialoga un integrācijas jautājumus savās skolās un plašākās kopienās.
Atbilstoši noteiktajiem kritērijiem līdzdalībai projektā ir apstiprinātas 15 izglītības iestādes:
Babītes vidusskola
Rojas vidusskola
Ventspils 6. vidusskola
Liepājas 7. vidusskola
Dobeles 1. Vidusskola
Jaunogres vidusskola
Jelgavas 4. sākumskola
Tukuma 2. vidusskola
Špoģu vidusskola
Pededzes pamatskola
Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība”
Aglonas vidusskola
Olaines 2. vidusskola
Rīgas Zolitūdes ģimnāzija
Rīgas 15. Vidusskola
Jaunogres vidusskolas projekta komanda:

  • Vija Ziemele, direktores vietniece mācību un audzināšanas darbā, latviešu valodas un literatūras skolotāja,
  • Rimma Ivančenko, krievu valodas un literatūras un kulturoloģijas skolotāja,
  • Aija Paškoviča, Latvijas un pasaules vēstures un sociālo zinību skolotāja,
  • Staļina Pankova, angļu valodas skolotāja.
  • Vietējās sabiedrības pārstāvis, kas atbalsta skolas darbu projektā: Sandra Grunte, Ogres novada Izglītības un sporta pārvaldes vadītāja.

“Dažādība kā izglītības un kopienas attīstības resurss”


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv