Inovatīvās pieredzes skolu projekts

Lai radītu pamatu ilgtspējīgas atbalsta sistēmas izveidei uzsākto reformu dabaszinātnēs un matemātikā ieviešanai katrā skolā katrā klasē, Valsts izglītības satura centrs izveidojis „Inovatīvās pieredzes skolu tīklu” uz ESF projekta „Dabaszinātnes un matemātika” pilotskolu bāzes.
Ogres novadā šāda pilotskola ir Ogres Valsts ģimnāzija, kas nu jau otro mācību gadu strādā kopā ar vēl citām Ogres novada skolām (Jaunogres vidusskolu, Madlienas vidusskolu, Ogresgala pamatskolu un Suntažu vidusskolu), lai sniegtu profesionālu atbalstu skolu izaugsmē, ieviešot pārmaiņas. Skolotāji vada, vēro un analizē eksakto mācību priekšmetu stundas, dalās pieredzē par projekta „Dabaszinātnes un matemātika” materiālu izmantošanu savās stundās. Tādējādi skolotāji pilnveido savu profesionalitāti, esot reālā klases situācijā un analizējot savu darbu kopā ar kolēģiem.
Inovatīvās pieredzes skolas pulcējas vienkopus, lai profesionāli sadarbotos, savstarpēji apmainītos ar inovatīvu pieredzi mūsdienīgu stundu plānošanā un īstenošana, atbalsta materiālu un tehnoloģiju izmantošanā, skolēnu intereses veicināšanā par eksaktajām zinātnēm u.c. Iegūtās prasmes un zināšanas Inovatīvās pieredzes skolu skolotāji izmanto tālāk, radot pamatu ilgtspējīgas atbalsta sistēmas izveidei uzsākto reformu dabaszinātnēs un matemātikā ieviešanai katrā skolā, katrā klasē.


© 2023 Jaunogres vidusskola – izstrāde verpejs.lv